KO SDP Tuzla

Osuđujemo nezakonito imenovanje direktora Uprave policije TK Safeta Ibrahimovića

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla zajedno sa Klubom poslanika SDP u Skupštini TK kontinuriano je pratila i reagovala na dosadašnji proces političkog uplitanja u nezavisni rad policije i nezakonitu smjenu direktora Uprave policije TK Dževada Kormana. Podsjećamo javnost da se politizacija i pritisak na rad policije manifestovala kroz opasne najave izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima suprotno stavovima Ambasade SAD-a i OHR-a kao i kroz sporno imenovanje članova Nezavisnog odbora koje je propraćeno brojnim aferama. Još i tada, upozoravali smo na niz neregularnosti skupštinske većine i Vlade TK koje su upravo vezane za ove aktivnosti.

Iako se prašina zbog pomenutih afera još nije slegla, Vlada Tuzlanskog kantona, očigledno željna moći, jučer je ekspresno i nezakonito imenovala novog direktora Uprave policije Safeta Ibrahimovića i to samo pola sata nakon nastavka sudskog postupka koji je protiv Vlade Tuzlanskog kantona pokrenut zbog nezakonite smjene bivšeg direktora Uprave policije TK Dževada Kormana.

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla upozorava na ovakav vid bahatog ponašanja Vlade TK. U želji da ostvari svoj prljavi politički cilj, Vlada TK se ovim izdiže iznad sudske vlasti te omalovažava činjenicu da se pred sudom vodi postupak. Smatramo da je donošenje političke odluke u vrijeme kada se vodi sudski postupak koji nije pravosnažno okončan još jedan apsurd kojim se urušava i ovo malo sistema koji nam je ostao.

Kao i do sada, vjerujemo da će istražni organi utvrditi sve nezakonitosti Vlade TK u vezi sa ovim slučajem a posebno u pogledu kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima jer je imenovana osoba koja će, prema našim saznanjima, ispuniti uslove za starosnu penziju u toku mandata, što je protivno pomenutom zakonu. Još je frapantnija informacija da je izvršena „korekcija“ ranijeg uvjerenja kojim imenovani direktor ispunjava uslove za starosnu penziju uz navodnu konstataciju da ista osoba ipak ne ispunjava te uslove. Dobro poznati „maheri procedura“ u našem kantonu su i ovim pokazali da je u ovoj državi sve moguće, te da cilj ne bira sredstvo.

KO SDP BiH Tuzla poručuje da je krajnje vrijeme da se stane u kraj samovolji interesnih grupa iz političkog podzemlja koje su okupirale Tuzlanski kanton i da smo više nego uvjereni da dolazi vrijeme narodnog oslobođenja kada će svi ti akteri odgovarati za mnoge zloupotrebe i kriminal.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.