Osuđujemo ispade i uvrede Milorada Dodika prema Denisu Bećiroviću

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ispade Milorada Dodika i uvrede koje upućuje članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjedniku SDP BiH Denisu Bećiroviću, smatra dokazom besmisla i najprizemnijeg populizma politike koju vode on i SNSD.

Denis Bećirović nije iznio niti jednu uvredu na račun Milorada Dodika lično, nego je iznosio tvrdnje i argumentaciju koja ukazuje na očitu neustavnost i destruktivnost politike koju vodi SNSD i Milorad Dodik. Za razliku od njega, Milorad Dodik nastavlja odvraćati pažnju sa činjenica, koje mu ne idu u prilog, te se trudi politiku svesti na primitivno svadjanje i uvrede.

Milorad Dodik, ali i Aleksandar Vučić, moraju prihvatiti nespornu činjenicu da je Bosna i Hercegovina suverena država. Država Srbija partnerske odnose mora graditi sa državom Bosnom i Hercegovinom u kojoj postoje entiteti kao niže administrativne jedinice koje imaju svoj ustavni položaj. Pritom valja naglasiti da niti je Bosna i Hercegovina sastavljena od dva entiteta, niti tri naroda u njoj imaju ekskluzivizam bilo koje vrste.

Ustav Bosne i Hercegovine i Dejtonski sporazum su savršeno jasni po tom pitanju, u kojim se utvrđuje puni kontinuitet državnosti, a država se od trenutka usvajanja Dejtonskog sporazuma sastoji od dva entiteta kao niže administrativne jedinice koje nemaju nikakvo suvereno pravo.

Što prije Dodik, Vučić i njihovi sljedbenici prihvate ovu činjenicu, prije će Bosna i Hercegovina i svi njeni građani krenuti ka euroatlantskim integracijama, što je i obaveza naše zemlje.

Svaki građanin ove bogate zemlje ima puno pravo na bolji život unutar savremenih saveza i organizacija razvijenog, demokratskog euroatlantskog svijeta.

Niko nema pravo da za svoje sitne interese i populizam uskraćuje gradjanima sigurnost, razvoj i ekonomsko blagostanje koje naša država bogata resursima može osigurati svojim ljudima, ukoliko se svi posvetimo realnim potrebama ljudi, a ne besciljnom politikantstvu koje služi opstanku na vlasti povlaštenih pojedinaca i grupa.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.