KO SDP BiH Tuzla

Osuđujemo iscrtavanje nacističke ikonografike i antisemitskih grafika u Sarajevu i Tuzli

Kantonalni odbor SDP-a BiH Tuzla najoštrije osuđuje iscrtavanje nacističke ikonografije i antisemitskih grafita u Sarajevu i Tuzli. Grafiti nisu nastali nasumično. Po svemu sudeći radi se o namjernom i smišljenom pokušaju zastrašivanja jer su grafiti u Sarajevu i Tuzli iscrtani samo u haustorima zgrada u kojima žive naši sugrađani Jevreji.

Tuzla, njeni građani i svi napredni ljudi širom Tuzlanskog kantona, a takvih je ogromna većina, uvijek su osuđivali teror, zastrašivanje i progone. Ovakav pokušaj obilježavanja naših sugrađana i to baš u njihovim domovima podsjeća na najstrašnije prizore iz 1940-ih i 1990-ih.

Oni koji su pokušali podijeliti građane i obilježiti ih kao nepodobne nisu uspjeli i neće uspjeti. Nikada više nećemo dozvoliti da se građane obilježava žutim zvijezdama, bijelim trakama ili grafitima po njihovim stanovima. Takve zločinačke ideje već su dva puta poražene i osuđene. Treći put nećemo dozvoliti ni da nabujaju.

Pozivamo sve nadležne institucije da hitno otkriju i procesuiraju počinitelje ovog nedjela, a sve naše sugrađane da institucijama pomognu ukoliko imaju neku informaciju.

Ono na što ne treba posebno pozivati naše sugrađane jer i sami jako dobro znaju jeste da pruže punu podršku svojim komšijama. Našu tradiciju mirnog zajedničkog života neće narušiti nikakvi grafiti i nikakvi pokušaji zastrašivanja. Svi zajedno smo uvijek znali i znat ćemo i dalje zaštititi se od ovakvih grupa i pojedinaca nečasnih namjera, pogotovo u Tuzli. U svom naumu da nas podijele, obilježe i posvađaju neće uspjeti.

Nadamo se da će ovaj prvi pokušaj zastrašivanja naših sugrađana ujedno biti i posljednji te da će institucije odgovorne ubrzo izvesti pred lice pravde.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.