KO SDP BiH Sarajevo

Osuđujemo brutalnu politizaciju slučaja SILOS u interesu političkog spašavanja SDA

Kantonalna organizacija SDP BiH Sarajevo smatra apsolutno neprihvatljivim način na koji se vrši politizacija slučaja „SILOS“ od onih koji su očigledno propustili priliku da sve svoje lične i institucionalne kapacitete stave u funkciju dokazivanja istine.

Danas je jasno da su najglasniji u podršci upravo oni politički subjekti i pojedinci koji se očigledno i osjećaju najodgovornijim za ovakvu presudu kakvu danas imamo, te neodgovornim potezima u vlastitom interesu samo dodatno otežavaju ionako složenu situaciju.

Svjedoci smo demagoških i populističkih poteza najniže vrste koji po svojoj suštini predstavljaju isključivo političko spašavanje SDA, a ne bilo kakvu konkretnu pomoć osuđenim i njihovim porodicama. Praksa u kojoj se postfestum vrši pranje savjesti, vanrednim sjednicama sa zaključcima koji suštinski ne znače ništa, predstavlja još jedan dokaz da vladajućim strankama nije cilj utvrditi njihove propuste u prvostepenom postupku, nego pokušati ostvariti jeftine političke poene.

Uzimajući u obzir da se radi o prvostepenoj presudi, očekujemo da će se kroz žalbeni postupak utvrditi svi eventualni propusti i dokazati istina u interesu pravde. KO SDP BiH Sarajevo će uvijek biti na raspolaganju za dokazivanje istine svima onima koji su aktivno uključeni u bilo koji proces, pa i ovaj, i to odgovorno i ozbiljno, bez politikanstva kakvom ovih dana svjedočimo.

Još jednom naglašavamo da je sramotno i nedopustivo instrumentaliziranje ovakvih slučajeva i njihova (zlo)upotreba u predizborne svrhe, te insistiramo da se takva praksa hitno obustavi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.