Lagumdžija sa Daviddijem, Gadisom, Lilloe i Corriasom

Osuđen teroristički čin u Parizu

Dr Lagumdžija je sa šefovima diplomatskih misija razgovarao o pokretanju i ubrzanju procesa pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji te s tim povezanim aktuelnim političkim prilikama u zemlji, odnosno procesu formiranja vlasti nakon održanih Općih izbora.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija razgovarao je u odvojenim susretima sa otpravnikom poslova Delegacije Evropske unije u BiH Renzom Daviddijem, ambasadorom Republike Grčke u BiH Karolosom Gadisom, ambasadoricom Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Lilloe i ambasadorom Republike Italije u BiH Ruggerom Corriasom.

Dr Lagumdžija je sa sagovornicima podijelio jedinstvenu ocjenu jučerašnjeg terorističkog napada na redakciju magazina „Charlie Hebdo“ u Parizu. Navedeni događaj su najoštrije osudili i između ostalog okarakterizirali kao monstruozan napad na univerzalne ljudske vrijednosti.

Dr Lagumdžija je sa šefovima diplomatskih misija razgovarao o pokretanju i ubrzanju procesa pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji te s tim povezanim aktuelnim političkim prilikama u zemlji, odnosno procesu formiranja vlasti nakon održanih Općih izbora.

Dr Lagumdžija je sagovornike informirao da je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine utvrdilо i usаglаsilо Priјеdlоg tеkstа zајеdničkе izјаvе о оprеdјеlјеnоsti pоlitičkih lidеrа u BiH zа pоduzimаnје nеоphоdnih rеfоrmi u оkviru prоcеsа pristupаnја BiH Еvrоpskој uniјi, koji je proslijeđen političkim liderima u zemlji, te o toku formiranja vlasti.

Usvajanje Prijedloga teksta zajedničke izjave, u kojoj se prihvаtајu zаklјučci Viјеćа zа vаnјskе pоslоvе ЕU, je ovom prilikom pozdravljeno te istaknuta potreba njenog što skorijeg neopozivog prihvatanja od strane političkih lidera i usvajanja u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, kao i definiranja i usvajanja detaljnog programa reformi koje bi uslijedilo, nakon čega bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) mogao konačno da stupi na snagu.

U vezi s navedenim dr Lagumdžija i sagovornici su posebno ukazali na potrebu što skorijeg okončanja procesa formiranja vlasti u BiH na svim nivoima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.