KO SDP HNK

Osuda prijetnji vijećniku SDP-a u Čapljini

Kantonalni odbor SDP BiH HNK najoštrije osuđuje uništavanje imovine i prijetnje upućene vijećniku SDP-a BiH u Gradskom vijeću Čapljine Mariju Šimoviću.

Za nas u SDP-u potpuno je neprihvatljiv svaki vid prijetnji  i zastrašivanja pa tako i one  koje je u petak uništavanjem osobnog vozila i ostavljanjem prijeteće pisane poruke jedna ili više, njemu nepoznatih, osoba uputila vijećniku Mariju Šimoviću.

Ovim putem pozivamo istražne ograne, a posebno pripadnike Policijske stanice Čapljina i pripadnike MUP-a HNK da provedu brzu i efikasnu istragu o ovom sramnom događaju te u najkraćem mogućem roku otkriju i kazne počinitelje  ovih kaznenih djela.

S obzirom da je u ovom slučaju meta napada politički angažirana osoba koja je od strane građana izabrana u Gradsko vijeće Čapljine smatramo da je prijeko potrebno otkriti stvarne motive počinitelja i eventualne nalogodavce ovog gnusnog čina.

Pošto ovo nije prvi slučaj prijetnji upućen vijećnicima SDP-a u Hercegovini očekujemo jasnu i nedvosmislenu osudu ovakvih pojava od svih relevantnih političkih faktora te brzo institucionalno djelovanje koje će spriječiti širenje atmosfere straha i povratak u neka prošla vremena.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.