Mostar

Osuda paljenja vozila novinara Emira Karamatića

Kantonalni odbor SDP BiH HNK najoštrije osuđuje paljenje vozila  novinara Emila Karamatića pred obiteljskom kućom u Višićima kod Čapljine.

Ovo je još jedan atak na neovisno i slobodno novinarstvo, pošto nadležni sumnjaju da je požar podmetnut, te se dovodi u vezu sa  Karamatićevim novinarskim radom.

Ovakav vid zastrašivanja podsjeća na neka druga vremena za koja smo mislili da su davno iza nas, međutim broj napada na novinare u posljednjih deset godina i frapantno nizak procenat rješavanja tih slučajeva nas uvjerava upravo u suprotno. Zato je jako važno pronaći nalogodavce koji i danas metodama sijanja straha pokušavaju doći do svojih nečasnih ciljeva.

Očekujemo od nadležnih hitnu istragu, pronalaženje i kažnjavanje počinitelja.

Centar za informisanje KO SDP BiH HNK

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.