Gračanica

Osuda incidenta na nedjeljnoj utakmici

Općinska organizacija SDP Gračanica oštro osuđuje incident koji se desio u nedjelju u Jajcu na fudbalskoj utakmici Prve lige FBiH između ekipa Metalleghe – Bratstvo kom prilikom je došlo do fizičkog napada od strane pomoćnog trenera Metalleghea na počasnog predsjednika gostujućeg tima, Nusreta Helića, koji je na toj utakmici obavljao dužnost službenog predstavnika NK Bratstvo. Od iznenadnog udarca pesnicom u predjelu glave Helić je bio bez svijesti dvadesetak minuta i probudio se nakon hitne intervencije u Domu zdravlja Jajce.

Poznato je da sportski susreti često za posljedicu imaju nervozu i negodovanja među igračima, stručnom štabu ali i navijačima, ali nikada nije bio niti će biti prihvatljiv fizički atak.

Napad na Nusreta Helića, počasnog predsjednika nogometnog kluba „Bratstvo“, načelnika općine Gračanica, sportskog radnika i uglednog gračanliju u političkim i društvenim krugovima u BiH uvreda je kako za sportsku javnost tako i za stanovnike općine Gračanica.

Općinska organizacija SDP Gračanica zahtjeva da se prema pravilima sporta i Zakona počinilac ovog čina kazni, između ostalog i iz moralnih razloga ali i primjera kako sportski tereni trebaju biti rasadnici prijateljstva i sportskog nadmetanja i primjer mladim generacijama da je sport pozitivna strana u društvu a ne poligon za odmjeravanje moći bilo koje vrste, u kome su „kabadahije“ preuzele ulogu odgajatelja.

Gračanica nikada i neće biti sredina u kojoj se gosti ispraćaju pesnicama i ružnim uspomenama a zato mogu poslužiti mnogobrojna sportska, kulturna i druga domaća i međunarodna prijateljstva. Nusret Helić kao i svaki drugi građanin ovog grada može biti više ili manje voljen ali ne smije mu se učiniti verbalna niti fizička nepravda, posebno ako za to ne postoje razlozi. Stanovnici općine Gračanica znaju koliko je Nusret Helić zaslužan za razvoj sporta posebno mladih selekcija u Gračanici i koliko se lično angažuje da na sportskim terenima živi olimpijski duh, duh zajedništva i prijateljstva.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.