Srebrenik

Osuda ataka na elementarne slobode i osnovna ljudska prava svih građana

SDP ne vidi perspektivu i budućnost ni općine niti ove države ukoliko ovakav način dobijanja izbora postane pravilo i ako se isti ne shvati najozbiljnije i adekvatno ne sankcioniše od strane nadležnih institucija a i od građana, koji će ovako i dalje trpjeti najveće posljedice

Slika

Nakon prikupljenih informacija sa Mjesnih područja, poslije provedenih Vanrednih izbora za načelnika općine Srebrenik, sa ogorčenjem obavještavamo javnost da je došlo do ozbiljnih zloupotreba biračkog tijela općine Srebrenik, od strane Stranke Demokratske Akcije.

Slab odaziv birača i slaba informisanost istih iskorišteni su od strane SDA, da novcem sumnjivog porijekla, direktno plaća i privoli ih da glasaju za njihovog kandidata, Nihada Omerovića. Nažalost, oko 17 % biračkog tijela na ovaj način izabralo je načelnika općine Srebrenik uz pasivnost ogromnog broja birača – građana općine Srebrenik.

SDP ne vidi perspektivu i budućnost ni općine niti ove države ukoliko ovakav način dobijanja izbora postane pravilo i ako se isti ne shvati najozbiljnije i adekvatno ne sankcioniše od strane nadležnih  institucija a i od građana, koji će ovako  i dalje trpjeti najveće posljedice.

Način proslavljanja izbora za načelnika Nihada Omerovića, u kasnim noćnim satima u centru Grada, pretvorio u “divljanje” i pozivanje građana  drugih političkih opcija da izađu napolje, uz vulgarno vrijeđanje  i psovke propraćene mahanjem SDA zastava. Građani, a pogotovo njihova djeca uplašeni su morali trpjeti orkestrirani teror ispred prozora i vrata svojih stanova.

Opštinski odbor SDP-a Srebrenik sa gnušanjem osuđuje ovakav atak na elementarne slobode i osnovna ljudska prava svih građana, a posebno građana općine Srebrenik.                                                                         

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.