Saopštenje SDP BiH Vogošća

Oštro osuđujemo divljački napad na crkvu sv. Majke Tereze u Vogošći

Općinska organizacija SDP BiH Vogošća najoštrije osuđuje napad na crkvu sv. Majke Tereze u Vogošći, koji se desio u vrijeme nadolazećih Božićnih i novogodišnjih blagdana.

Smatramo da je to udarac na jednu od najvećih vrijednosti naše države, a to su multikulturalnost i multietičnost BiH. Ove i slične napade na naše temeljne vrijednosti, ispoljavanje mržnje i divljanje, nismo i nikada nećemo tolerisati.

Pozivamo istražne organe da stanu u zaštitu ljudskih prava i sloboda svih građana Vogošće, kako bismo svi zajedno poručili kako napadi na kuće molitve u našoj općini neće imati pogodno tlo.

Zahtijevamo da se počinioci ovog divljačkog akta čim prije pronađu i sukladno zakonima naše države najoštrije kazne.

Ne smijemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci bace ljagu na poštene građane Vogošće i da ovakvi događaji prođu nekažnjeno. Vogošća je oduvijek bila mjesto međusobne tolerancije i suživota, i tako će ostati, bez obzira na zlonamjerne poteze kao što je jutrošnji.

OO SDP BiH Vogošća

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.