OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Oštre osude verbalnog napada na Editu Sulejmanović

Općinski odbor SDP BiH Novi Grad Sarajevo oštro osuđuje jučerašnji žestoki verbalni napad na našu kandidatkinju za načelnicu Općine Editu Sulejmanović

Delegacija OO SDP-a je jučer prisustvovala ceremoniji polaganja cvijeća i odavanja pošte šehidima i poginulim borcima na Spomen obilježju kod fontane u ulici Branilaca Dobrinje. Nažalost, jedan ovako uzvišen čin odavanja pošte poginulim braniteljima zasjenio je ničim izazvan i veoma nekorektan verbalni napad jednog od učesnika ceremonije Brace Fazlića.

On je, podignutim prstom, povišenim glasom i unoseći se u lice našoj Editi Sulejmanović zaprijetio da „nikada više ne smije da dotakne njegov cvijet na spomen obilježju jer je taj cvijet puno vrijedniji od cvijeća koje je ona položila“.

Pitamo se da li razlog ovakvog napada zaista može biti cvijet kojeg je Edita dotakla ili je ovdje riječ o nekim puno dubljim razlozima vezanim za predstojeću kampanju za lokalne izbore.

Obavještavamo Bracu Fazlića da ćemo i dalje obilaziti spomen obilježja i odavati dužnu poštu našim šehidima i poginulim borcima jer je to naša obaveza. Niko, pa ni Braco ili oni koji ga instruiraju neće nas zaplašiti u našoj časnoj namjeri da se poklonimo najboljim sinovima i kćerima ove zemlje.

Također, želimo reći našoj javnost da smo sigurni da će ovakvih, i još žešćih napada biti još. Navikli smo na to. Ali to nas neće pokolebati da slobodno i bez straha radimo sve ono što mislimo da je dobro za našu općinu i njene građane.