Mirza Kušljugić

Ostavke Hadžića i Nikšića neće biti jedine

Predsjedništvo Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) na sjednici zakazanoj za utorak 21. oktobra razmatrat će rezultate Općih izbora i rezultate stranke na tim izborima te se očitovati o ostavkama potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mirza Kušljugić, član Predsjedništva SDP-a.

Slika

Predsjedništvo Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) na sjednici zakazanoj za utorak 21. oktobra razmatrat će rezultate Općih izbora i rezultate stranke na tim izborima te se očitovati o ostavkama koje su podnijeli potpredsjednik stranke Damir Hadžić i generalni sekretar Nermin Nikšić, a pred sjednicu glavnog odbora koja će se održati u subotu 25. oktobra, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mirza Kušljugić, član Predsjedništva SDP-a

On je istakao kako se po statutu stranke o ostavci generalnog sekretara treba očitovatii Glavni odbor, a o onoj koju je podnio potpredsjednik kao dio najužeg rukovodstva logično je da se raspravlja na sjednici predsjedništva.

„Ono što su večeras saopćili potpredsjednik i generalni sekretar čime je dio užeg rukovodstva SDP-a podnio ostavke mogu samo reći da neće biti jedine. Najavljene su još neke i vjerovatno da ćemo nakon sjednice Predsjedništva SDP-a BiH znati definitivno ko više neće ostati u vrhu SDP-a. Nije uputno da u ovom trenutuku prejudiciramo i kalkuliramo o imenima ali ono što je sasvim sigurno jeste da se na večerašnjim ostavkama neće stvar završiti s obzirom da su najavljene i neke druge“ istakao je Kušljugić.

Niko od zvaničnika iz vrha SDP-a koji su večeras podnijeli ostavke Damir Hadžić i Nermin Nikšić nisu se javljali kako bi dali više informacija o razlozima svoje ostavke odnosno onome što slijedi u narednom periodu u vezi sa predstojećom sjednicom predsjedništva i glavnog odbora.

Nermin Nikšić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine i Damir Hadžić, potpredsjednik te stranke, podnijeli su ostavke na stranačke funkcije. Ostavku je najavio i Hamdija Lipovača, član Predsjedništva SDP-a.

SDP je na izborima 12. oktobra izgubio dvije trećine biračkog tijela u odnosu na izbore 2010. godine.
 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.