KO SDP BiH USK

Ostajemo oštra, ali konstruktivna opozicija!

Od februara 2015. godine do danas u našem  kantonu nije učinjen niti jedan značajniji iskorak kada je riječ o socio-ekonomskom stanju u Unsko-sanskom kantonu.

Građani  Unsko-sanskog kantona svjedoci su spektakularnih retrogradnih izjava, sada već bivšeg Premijera USK, koji je, umjesto da je predano radio na stvaranju ambijenta za život dostojan čovjeka, postao poznat po porukama našoj omladini o graničnom prelazu Izačić, ugnjetavanju medijskih sloboda i  pogodovanju ličnim interesima stranačkih  pojedinaca.Ovakvo, za građane ovog kantona potpuno neprihvatljivo stanje kulminiralo je u poslijednjih 50 dana, što je na kraju dovelo  do toga da je Vlada USK izgubila povjerenje i Skupštine USK-a,  čime je nastupila potpuna blokada zakonodavne i izvršne vlasti. SDP  je državotvorna partija, i mi kao predstavnici te partije u datim okolnostima, nismo mogli mirno posmatrati kako između ostalog propada Univerzitet u Bihaću, kako budžetski korisnici ne primaju platu, drugim riječima, kako staje život na Unsko-sanskom kantonu  a sve to  radi nesposobnosti, bahatosti i pohlepe, sada već smjenjene vlade.

Svjesni svoje društvene uloge i  političke odgovornosti, dali smo podršku manjinskoj Vladi, podršku  koja je za cilj imala deblokadu procesa u USK, jer je to bio jedini način  da se stane na kraj ugrožavanju interesa građana našeg kantona, odnosno da se  omogući normalno   funkcionisanje obrazovnog i zdravstvenog sistema, sigurnost građana, dalji razvoj privrede, pa i otvaranje novih radnih mjesta. SDP ne želi ni na koji način biti dio izvršne  vlasti, nećemo ministarske pozicije, nećemo direktorske pozicije, nećemo pozicije članova upravnih i nadzornih odbora ili skupština društava, niti ćemo uzimati učešće u upravljačkim strukturama javnih preduzeća i ustanova.

SDP u Unsko-sanskom kantonu  i dalje ostaje oštra, ali  konstruktivna opozicija, spremni da podržimo rješenja koja će ostvariti pozitivne rezultate u interesu građana USK,  zato što  želimo da se napokon stvari počnu mijenjati nabolje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.