Miro Lazović

Osobe s dvojnim državljanstvom ne bi trebale biti članovi Predsjedništva BiH

Potpredsjednik SDP BiH Miro Lazović reagovao je na govor člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, koji je u Zagrebu rekao kako će braniti interese Hrvatske u BiH.

Lazović ističe kako bi Čović trebao štiti interese države BiH, a ne susjedne Hrvatske.

– Čije interese zastupa Dragan Čović? BiH ili Hrvatske. Kao član Predsjedništva BiH trebao bi služiti interesima BiH, ali često radi protiv vlastite države. Posjedujući dvojno državljanstvo, on je često i podvojena politička ličnost. Malo je Hrvat iz BiH, a najčešće veliki Hrvat iz Zagreba – smatra Lazović.

Lazović smatra da nema problem s tim da Čović to radi kao obični građanin, ali kao član Predsjedništva je vrlo zabrinjavajuće.

– On to može biti osobno i bez problema da ne obavlja funkciju člana Predsjedništva BiH. Ali je veoma zabrinjavajuće njegovo vazalsko ponašanje spram HDZ- ove vlasti u Hrvatskoj čija politika u posljednje vrijeme proizvodi sumnje i nesporazume u BiH i regionu.

Lazović na kraju dodaje kako osobe s dvojnim državljanstvom ne bi trebale obavljati funkciju člana Predsjedništva.

– Da bi se u budućnosti zaštitili interesi BiH neophodno je pokrenuti zakonsku proceduru kojom će se onemogućiti izbor članova Predsjedništva sa dvojnim državljanstvom. Strah me je od pomisli da sutra u Predsjedništvu zajedno sjede Čović i Dodik sa pasošima Hrvatske i Srbije – zaključio je Miro Lazović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.