Nikšić

Osnovno je spasiti ugroženo stanovništvo

Rekao je da su na području Federacije BiH najviše ugroženi Sarajevski, Tuzlanski i Zeničko-dobojski kanton naglašavajući da predstavnici civilne zaštite, ministarstava i policije ulažu nadljudske napore na spašavanju života

Slika

Svrake su najkritičnije mjesto u Kantonu Sarajevo. Samo ljudski životi su nenadoknadivi, iako razumijem tragediju ovih ljudi – kazao je novinarima premijer FBiH Nermin Nikšić tokom obilaska ovog, nakon polava, klizištem ugroženog naselja.

Rekao je da su na području Federacije BiH najviše ugroženi Sarajevski, Tuzlanski i Zeničko-dobojski kanton naglašavajući da predstavnici civilne zaštite, ministarstava i policije ulažu nadljudske napore na spašavanju života.

– Naš osnovi zadatak jest da pokušamo spasiti sve ugrožene stanovnike. Nažalost, čuo sam da je na području Republike Srpske stradala jedna osoba, što je žalosno – kazao je Nikšić.

Nikšić je istakao da će Vlada FBiH zajedno s lokalnim zajednicama učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti da zbrinu građane iz mjesta Svrake koji su sinoć ostali bez svojih domova.

– Vlada Kantona Sarajevo će zbrinuti ove ljude pomoću sredstava stambenog fonda, a ukoliko bude potrebno Vlada Federacije će se uključiti – naglasio je Nikšić.

Dodao je da će se procjene šteta tek sumirati, nakon čega će se raditi na rješavanju problema.

– Kada je mirno teško je građanima objasniti da ne grade kuće na klizištu dok nije kasno. Moramo pokazati solidarnost i povesti računa na koji način da riješimo ove probleme – naglasio je premijer Nikšić.

Rekao je da je putna komunikacija prema Maglaju  pročišćena, a jedinice civilne zaštite su na motornim čamcima ušle u Maglaj.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.