Mostar

Osnovana osnovna organizacija SDP BiH u Bijelom Polju

U subotu je u Bijelom Polju konstituirana još jedna Osnovna organizacija mostarskog SDP-a kojoj su pored značajnog broja žitelja ovog područja, ispred Gradskog odbora prisustvovali predsjednik Edin Zagorčić i Milan Račić. Zoran Mikulić predsjednik SDP HNK rekao je kako se osnivanjem osnovnih organizacija ova stranka vraća običnim članovima koji će dobiti priliku da iznose probleme u svojim lokalnim zajednicama kako bi ih SDP uvrstio u svoje programe. „Također komunikacija sa članstvom će biti bitno popravljena jer će svi članovi sada iz prve ruke moći dobiti inforamcije o dešavanju unutar same stranke i ostalim političkim dešavanjima u Gradu Mostaru“ dodao je Mikulić.

Za predsjednika organizacije izabran je Arman Zalihić, dok će ulogu sekretarke obavljati Emina Ćorić. Zalihić je rekao kako u SDP-u neće biti podjela „selo – grad“ te da se ova stranka zalaže za razvoj svih djelova Grada, za razliku od dvije vladajuće stranke u Mostaru koje su sva sredstva i ulaganja koncentrirala u djelove grada u kojem živi dominantno njihovo glasačko tijelo.

„Osnivanjem ove organizacije SDP Mostara napravio je još jedan značajan iskorak na ruralnom području grada. Grad Mostar je teritorjalno jedna od najvećih jedinica lokalne samouprave u BiH i svjesni smo da nam je za pobjedu na izborima potrebna i značajna podrška sa ruralnog područja uz pobjedu u već tradicionalnim SDP-ovim uporištima u centru Mostara“ rekao je Zalihić.

Najvaljene su smijernice za budući rad a kao najvažnije istaknuto je preipitivanje legalnosti rada deponije Uborak. Ova ekološka bomba u središtu Bijepoljske kotline jedan je od najvećih problema mještana ovog kraja. Rečeno je kako će se organizacija baviti i preispitivanjem pompozno najavljivanih mega projekata vladajuće SDA, koje već gotovo deceniju stoje kao mrtvo slovo na papiru poput bazena u Vrapčićima i golf terena u željuši.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.