Sastanak u centrali SDP BiH

Osmorka usaglasila program kao temelj svog koalicijskog djelovanja

Osam stranaka danas su usaglasile programska načela za formiranje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine i na državnom nivou te je najavljeno da će o njima već sutra, 16. novembra, razgovarati sa HDZ-om.

 Ovo je potvrdio SDP-ov zvaničnik Nerin Dizdar koji je u SDP-ovoj delegaciji koja je danas o programu razgovarala sa delegacijama NiP-a, NS-a, NES-a, PDA, SBiH-a, ZNG-a i BHI KF.

“Mogu reći da su predstavnici stranaka usaglasili tekst programskih načela, okvira koji će biti temelj koalicijskog sporazuma i ponudit ćemo ga drugim strankama, prije svega HDZ-u. Ovo je iscrpni dokument koji ima desetine konkretnih mjera. On je rezultat rada ekspertnih timova ovih stranaka”, kazao je Dizdar.

Prema njegovim riječima, to je sažetak programa svih stranaka i smatraju ga kvalitetnim temeljom za rad budućih vlasti na svim nivoima.

“Ne mogu vam otkriti puno detalja, jer je predmet usaglašavanja sa drugim partnerima. Mogu vam reći da se odnosi na ispunjavanje uslova za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u, uz čitav niz socioekonomsih mjera i mjera koje se tiču pravne države”, dodaje.

Najavio da će sutra predstavnici spomenutih stranaka imati sastanak sa delegacijom HDZ-a, a na kojem će se razgovarati o programskim načelima. Osvrnuo se i na formiranje vlasti, napomenuvši da puno toga ovisi o sastavu domova naroda.

Dizdar negira da je na današnjem sastanku razgovarano o kadrovskim rješenjima.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.