Bihać

Osmić razgovarao s načelnikom Općine Bihać i direktorom bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić"

I dalje ćemo nesebično izvršavati svoju zakonsku misiju i doprinositi izgradnji boljeg i sigurnijeg okruženja, kako u našoj zemlji tako i šire – napomenuo je Osmić.

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, u okviru radne posjete Bihaću, jučer je razgovarao s načelnikom Općine Bihać Emdžadom Glijaševićem koji je Osmiću zahvalio na nesebičnom angažmanu pripadnika Oružanih snaga BiH na području ove općine. 

– Doprinos i pomoć OSBiH civilnom stanovništvu naše općine prilikom sanacije i čišćenja korovišta uz magistralni put M14 i željezničku prugu u Jablaničkoj ulici, čišćenje kanala Lipač-Lohovo, sanacija makadamskog puta u selu Srbljani, je od posebnog značaja za zaštitu okoliša i zdravlja stanovništva ovog područja – kazao je načelnik. 

Istaknuo je da su pripadnici OSBiH stanovnicima općine Bihać svojim angažmanom bar djelimično olakšali teške ekonomske uvjete života.

Pripadnici Oružanih snaga BiH povratnicima, i Srbima i Bošnjacima, omogućili su uzgoj poljoprivrednih kultura na vlastitim imanjima, te umanjili opasnost od poplava koje su ranije predstavljale veliku opasnost za ovo područje. 

Osmić je kazao da su OSBiH svakim danom sve više prepoznate kao važan segment bh. društva, posebno na polju pomoći civilnim strukturama vlasti.

 

– I dalje ćemo nesebično izvršavati svoju zakonsku misiju i doprinositi izgradnji boljeg i sigurnijeg okruženja, kako u našoj zemlji tako i šire – napomenuo je Osmić. 

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić razgovarao je i s  direktorom Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" Hajrudinom Havićemnom o angažmanu OSBiH na pomoći ovoj bolnici prilikom požara, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Pripadnici OSBiH su tokom i nakon požara u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" bili agažirani na gašenju požara, sanaciji i čišenju požara, evakuaciji bolesnika i bolničke opreme, helikopterskoj medicinskoj evakuaciji pacijenata iz Bihaća u druge kliničke centre, te ustupanju i pripremi drugih resursa kasarne OSBiH "Adil Bešić" u Bihaću za potrebe bonice "Dr. Irfan Ljubijankić".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.