Sarajevo

Osmić razgovarao s glavnokomandujućim Nacionalne garde Kolorado

Ministar Osmić je upoznao delegaciju o problemima sa neperspektivnom vojnom imovinom, procesom deminiranja i rješavanju viškova naoružanja i municije.

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić razgovarao je danas s glavnokomandujućim Nacionalne garde Kolorado SAD-a general-majorom H. Michaelom Edwardsonom, komandantom kopnenih snaga Nacionalne garde Kolorado brigadnim generalom Donaldom P.Lauciricom i predstavnicima NATO štaba u Sarajevu.

U uvodnom dijelu ministar Osmić je izrazio dobrodošlicu general-majoru Edwardsonu, generalu Laucirika, generalu Petiju kao i njihovim saradnicima, te izrazio zadovoljstvo što je general Edwardson odvojio vrijeme i pokazao interesovanje da se bolje upozna sa radom institucija odbrane BiH.

Ministar Osmić je upoznao delegaciju o problemima sa neperspektivnom vojnom imovinom, procesom deminiranja i rješavanju viškova naoružanja i municije.

Također, ministar Osmić je upoznao generala Edwardsona o zastupljenosti žena u OS BiH, podmlađivanju kadra te Pilot projektu "Osnovna oficirska obuka" gdje je MO BiH imalo nesebičnu pomoć od strane NATO štaba u Sarajevu, EUFOR-a i Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministar Osmić je naglasio da su sve ove reforme doprinjele da Ministarstvo odbrane BiH nosi epitet najuspješnije institucije u BiH.

– Bosna i Hercegovina nema alternativu putu prema NATO-u, te se intenzivno radi na dokumentu Pregled odbrane kao osnovnom dokumentu koji će definisati buduću strukturu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – naglasio je ministar Osmić.

General-major H. Michael Edwardson se zahvalio ministru Osmiću na današnjem sastanku i upoznao da Nacionalna garda Kolorado već 22 godine ima partnerski odnos sa R. Slovenijom i da će se kroz današnji razgovor upoznati sa dijelom ovog regiona.

Također, general Edwardson je istakao da i Država Kolorado dijeli isti problem kao i Bosna i Hercegovina po pitanju poplava i ovom prilikom je uputio iskrene čestitke Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na uspješnom reagovanju tokom nedavnih poplava.

Na kraju, general Edwardson je čestitao Ministarstvu odbrane BiH na epitetu najuspješnije institucije u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.