Sarajevo

Osmić predvodi delegaciju MO i OS BiH koja će prisustvovati „Sovereign Parade“ u Velikoj Britaniji

Među kadetima iz cijelog svijeta koji su ove godine završili školovanje na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sundhurst, na ceremoniji „Sovereign Parade“ diploma će biti uručena i kadetkinji Editi Karahasanović, prvoj pripadnici Oružanih snaga BiH koja je završila školovanje na ovoj Akademiji

SlikaNa poziv Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić će od 10. do 12.04.2014. godine boraviti u posjeti Velikoj Britaniji, gdje će prisustvovati ceremoniji uručivanja diploma Kraljevske vojne akademije Sundhurst.

Među kadetima iz cijelog svijeta koji su ove godine završili školovanje na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sundhurst, na ceremoniji „Sovereign Parade“ diploma će biti uručena i kadetkinji Editi Karahasanović, prvoj pripadnici Oružanih snaga BiH koja je završila školovanje na ovoj Akademiji.

Osim ministra Osmića, u delegaciji Minstarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koja će prisustvovati ceremoniji, nalaze se i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general major Anto Jeleč, šef kabineta ministra odbrane gdin Mustafa Sinanović i gđa Valida Šaronjić desk oficir za saradnju sa UK.

Akademija Sundhurst iz Londona pružila je ekspertsku pomoć u struktuiranju programa Odabira i obuke mladih oficira OS BiH, koji se trenutno implementira u Oružanim snagama BiH, kao jedan od najznačajnijih projekata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH unutar sistema odbrane.

Osim kadetkinje Edite Karahasanović koja je uspješno završila svoje školovanje, na Akademiji Sundhurst trenutno se školuju pripadnici Oružanih snaga BiH Almira Spahić i Šefik Zjakić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.