Aner Žuljević

Osmanović i SDA žele da svi građani postanu kockari, kako bi im naplatili više poreza

Povodom optužbi i neistina koje je Ismet Osmanović, šef Kluba poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH izrekao na račun Socijaldemokratske partije BiH i mene lično, želim mu poručiti da prestane obmanjivati javnost i da se brine o posljedicama laži SDA, umjesto što govori laži o SDP-u.

Sramota je da je SDA u priču o finansiranju zakona o pravima demobilisanih boraca uopšte uvezala priču o Zakonu o igrama na sreću. Borački zakon treba se finansirati iz budžeta FBiH, te kantona i općina, ukoliko bude prihvaćen.

U to sve više sumnjam, jer je očito da SDA nastavlja varati borce, kao što ih vara već više od 20 godina.

Kada je u pitanju oporezivanje kladionica, Osmanović mora narodu objasniti zašto SDA uporno forsira prijedlog zakona kojim se želi podstaći daljnje klađenje? Šta je cilj takve politike?

Je li SDA želi da svi građani FBiH postanu kockari, kako bi im oni mogli naplatiti više poreza? Jesu li i Osmanović i njegova SDA svjesni da je to posljedica njihovog koncepta zakona?

Mi, u SDP-u, opredjeljeni smo da se kladionice dodatnu oporezuju, ali smo još više opredjeljeni da nađemo najbolja rješenja socijalnog nadzora ove djelatnosti, kako bi spriječili ono što nam se sprema, a to je da imamo na desetine hiljada patoloških kockara i desetine hiljada razorenih porodica zbog toga.

Prijedlozi SDA i SDP-a su, dakle, civilizacijski različiti. SDA, kao i uvijek, vidi samo novac građana, dok ih sami građani uopšte ne zanimaju. Dok god vodi takvu politiku, SDA ne može očekivati podršku bilo koje odgovorne politike, a ponajmanje nas iz SDP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.