Klub mladih vijećnica i vijećnika

Oslobodimo se straha od javnog nastupa!

Mladi vijećnici, vijećnice, aktivisti i aktivistice Socijaldemokratske partije BiH  proteklog vikenda su u Konjicu usavršili javni nastup na treningu Kluba mladih vijećnika i vijećnica. Učesnici i učesnice na ovom treningu su naučili kako profesionalno dati izjavu, intervju, te kroz praktičan primjer pokazali kako debatirati u TV emisiji i izboriti se za riječ.

Tema modula je bio JAVNI NASTUP, u organizaciji Foruma lijeve inicijative (FLI) i partnerske organizacije Friedrich Ebert Stiftung (FES). Modul su otvorili Jelena Pekić, menadžerica  za programe i projekte FLI i Marius Müller-Hennig, direktor FES-a. Ispred SDP BIH, učesnicima i učesnicama se obratio generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić.

Prvi dan modula je počeo zajedničkim gledanjem pripremljenih izjava mladih vijećnika i vijećnica, nakon čega je uslijedila  kraća diskusija. Drugi dan predavanja učesnici su imali priliku slušati predavanja VukaVučetića, na temu Politička komunikacija u vremenu populizma, govora mržnje i „fake news“ – Vjerodostojno političko komuniciranje, zatim Verbalna i neverbalna komunikacija, koju je pojasnio Saša Madacki. Kraj dana je završio praktičnim primjerom debatne emisije, koju je vodio Aleksandar Hršum. Završni dan je počeo sa temom Komunikacija između političara i novinara sa Sanelom Gadžo-Prašović, koja je na praktičan način pokazala primjer intevjua, jedan na jedan, sa Irfanom Čengićem.

Na prezentaciji naučenog, sa učesnicima i učesnicama su razgovarali Malik Garibija, koordinator Službe za odnose sa javnošću i marketing SDP BiH i   Vedad Hajdarević, sekretar Službe za odnose sa javnošću i marketing SDP BiH.

Prisutne je pozdravio i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, koji je govorio o ličnom iskustvu u politici i odnosu sa novinarima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.