dr. Muhamed Osmanović u Gornjem Hrasnu i Kikačima

Osigurat ćemo 2 miliona KM za zapošljavanja

U Gornjem Hrasnu i Kikačima, pred velikim brojem građana, održani su predizborni skupovi koje je organizovao OO SDP BiH Kalesija u povodu predstojećih izbora 02. oktobra. Na ovim skupovima predstavljeni su kandidati za OV Kalesija te kandidat za načelnika dr. Muhamed Osmanović.

Prisutnima su se obratili Semir Mujanović, kandidat SDP-a iz Donjeg Hrasna, te Hasan Sakić, kandidat iz Seljublja. Pored njih, prisutnima je čitavu listu predstavio nosilac liste – Senad Šmigalović, zlatni ljiljan iz Tojšića.

U svom obraćanju, Dževad Hadžić je naglasio da SDP izlazi s kandidatom za načelnika koji je iz rata izašao s posebnim priznanjem sa požrtvovanje i hrabrost, sa nosiocem liste koji je dobitnik najvećeg ratnog priznanja – ZLATNI LJILJAN, a pozvao je građane da pitaju njih s čim su ušli u rat, a s čim su izašli iz rata?! Pozvao je građane da izađu na izbore 02. oktobra i daju svoj glas doktoru Muhamedu Osmanoviću, jer je on jedini kandidat koji može donijeti promjene u Kalesiji, a svi građani su svjesni toga da nam promjene trebaju.

Muhamed Osmanović, “majevičko dijete”, u svom emotivnom obraćanju u Gornjem Hrasnu i Kikačima, ponovio je projekte za koje se zalagao kao vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija. Posebno je naglasio problem mezarja u Kikačima koji vijećnici iz aktuelne većine i općinski načelnik nisu željeli riješiti, ali i infrastrukturne probleme koje već godinama obećavaju mještanima ova dva naselja, a nikad nisu ni pomislili da ih urade.

Također, obećao je i 2 miliona KM za zapošljavanja i samozapošljavanja. Ponovio je da će više ulagati u poljoprivredu, ali i da će svi studenti dobiti stipendiju! Kikači će, pobjedom doktora Muhameda Osmanovića, dobiti i područnu ambulantu, za koju se zalažu već dugi niz godina!