Forum mladih SDP BiH Ilidža

Organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom Međunarodnog dana dobrovoljnog darivanja krvi je Forum mladih u saradnji sa Forumom žena SDP BiH Ilidža i Zavodom za transfuziologiju FBiH  28. oktobra organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

ilidza

Pored članova i aktivista SDP-a BiH, Forum mladih SDP BiH Ilidža je javni poziv da se odazovu ovoj humanoj akciji uputio građankama i građanima. Slijedeći socijaldemokratsku vrijednost, solidarnost, odlučili smo se da sugrađanima pomognemo ovom gestom. U trenutku malih zaliha krvi se ogleda poseban značaj ove geste. Na ovaj način smo željeli ukazati na značaj darivanja krvi tj. podstaknuti sugrađane da to čine onda kada su u prilici.

Forum mladih se zahvaljuje Zavodu za transfuziologiju FBiH na saradnji, kao i svima onima koji su se odazvali ovoj akciji.