Damir Mašić za TV1

Optužuju SDP, a SDA je godinama Čovićev plan A

Bosna i Hercegovina ima šansu da dobije i člana Predsjedništva i članove Predsjedništva BiH, koji će prije svega zastupati interesa države i svih njenih naroda, ali i građana što mnogi vrlo često zaboravljaju, izjavio je u Dnevniku TV1 Damir Mašić politički direktor SDP-a BiH.

– Nema nikakve sumnje da, bez obzira što Denis Bećirović dolazi i što je kandidovan iz reda bošnjačkog naroda, da će zagovarati i zastupati interese svih naroda i građana u našoj zemlji. Mi smo u SDP-u uvjereni da će on biti naredni član Predsjendištva BIH, ali isto tako vjerujemo da i gospodin Komšić također može i ima šansu da sa Denisom bude u Predsjedništvu, samo za početak mora “artiljeriju” usmjeriti na drugu stranu, rekao je Mašić.

Dodao je da SDP političke protivnike ne vidi u građanskom ili lijevom spektru, nego u katastrofalnoj aktuelnoj vlasti.

Mašić je pojasnio da je A-SDA dala podršku Denisu Bećiroviću, te da se ne radi o koaliciji nego o sporazumu.

– Pa zar nije to vrijednost jednog kandidata, kada ga jedna politička partija, koja je u ovom trenutku suprotstavljena aktuelnoj vlasti, podrži. Nemojte biti iznenađeni narednih dana, imali smo podršku četiri gadonačelnika od kojih je jedan iz GS-a, zar to nisu lijepe stvari. Treba da se okupljamo, šest od osam načelnika će podržati Bećirovića, rekao je Mašić i dodao da će u narednim danima desetine nevladinih organizacija i pojedinaca stati iza Bećirovićeve kandidature.

Odgovarajući na pitanje kako gleda na optužbe da je SDP dio Čovićevog plana B, Mašić odgovara:

– To je potpuna besmislica Jedina dva puta kada HDZ nije bio u vlasti je kada je SDP bio u vlasti. Nas za navodni Čovićev plan B optužuju oni koji su 25 godina sa Čovićem u koaliciji. U prošloj koaliciji formiranoj od SDA, doduše tada i DF-a, Čoviču su date sve H pozicije u Vladi FBIH, sva javna preduzeć. I sada SDA optužuje SDP da je plan B, a ta ista SDA je 25 godina plan A Dragana Čovića, kaže Mašić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.