Muzafer Šehović

Optužuju čovjeka koji je odlučio da pomogne obespravljenim, prevarenim i opljačkanim radnicima

Jučerašnja informacija o podignutoj optužnici protiv najuspješnijeg  premijera Federacije BiH Nermina Nikšića me u stvari više obradovala nego iznenadila!

Pažljivo sam par puta pročitao i analizirao osnov za podizanje optužnice i ne nađoh krađu niti kriminal niti pronevjeru u korist pojedinca ili neke imaginarne interesne skupine što je skoro pa ustaljena praksa u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Čovjek se optužuje iz razloga što je odlučio da pomogne obespravljenim, prevarenim i opljačkanim radnicima zavidovaćke Krivaje.  E, zato samo obradovan!

Nije svrha ovog teksta odbrana prethodnog, kako mnogi kažu, najuspješnijeg federalnog premijera, jer ima njega ko braniti kao npr. penzioneri kojima su penzije bile redovne i gle čuda dva puta povećane po 5%, tu su naravno i radnici Krivaje, Igmana….

Također, nije cilj ovog teksta odbrana mog partijskog druga već puna podrška i ohrabrenje jer podignuta optužnica je podmukli pokušaj  desnice kako bi se otupila oštrica djelovanja ljevice čiji je SDP BH najistaknutiji i najvjerodostojnijj predstavnik.

Prisjetih se da je trideseteih godina prošlog vijeka u nekadašnjoj kraljevini Jugoslaviji također bio teški grijeh boriti se za radnička prava i tada se ležalo u kazamatima zbog te pravedne borbe.

Međutim, za razliku od tog perioda mi nismo u ilegali a oni samo glume kraljeve.

Na potezu je bh pravosuđe i bit će ineterensantno vidjeti kojom brzinom će reagovati po ovoj optužnici pošto iskustva govore da mnogo optužnica godinama čeka na procesuiranje. Naravno, ostaje nada i vjerovanje da je isto to pravosuđe posvećeno pravdi i pravednosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.