Klub delegata SDP BiH

Optuženička Vlada ne smije raspolagati budžetom FBiH

Klub delegata SDP BiH u Domu naroda FBiH smatra da današnje zasjedanje ovog doma predstavlja još jedan fijasko vladajuće većine, za koju je upitno da li uopće i postoji.

Bahatost oko procedura, manipulacije i sveukupna haotičnost koju nameće koalicija SDA-DF-HDZ vodi Federaciju u još dublju krizu i neizvjesnost. Iako FBiH nema budžet, narodni novac se preko Vlade FBiH praktično neselektivno dijeli i šakom i kapom podobnim udruženjima, firmama i tajkunima.

Dok 80 posto radnika i preduzeća nisu dobili nikakvu podršku u vrijeme krize, vlast bez usvojenog budžeta stotine hiljada KM dijeli nekim novim malinarima.

Opet to čine pod izlikom borbe protiv pandemije. Dok je u Parlamentu FBiH ‘padao’ prijedlog budžeta, gotovo istovremeno je potvrđena optužnica protiv premijera FBiH za pljačku javnog novca.

Umjesto da prva sljedeća vijest bude ostavka federalnog premijera, što bi bio scenario u svakoj državi koja ima normalnu demokratsku vlast, građani FBiH će za upravitelje svojim novcem imati dvoje optuženika za pronevjeru njihovih sredstava.

Nažalost, od SDA, HDZ i DF-a ništa bolje i ne možemo očekivati, ali će zato SDP BiH sa svojim partnerima učiniti sve da ograničimo mogućnosti za dalje štetno djelovanje i krčmljenje javnog novca od optuženičke vlade.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu