KO SDP Sarajevo

Opstrukcije rada preduzeća ”Poslovnost” i njegovih uposlenika moraju odmah prestati!

SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje zabranu rada uposlenicima preduzeća ”Poslovnost” postavljanjem fizičkih barijera ispred zgrade u kojem se nalazi sjedište preduzeća.

Kanton Sarajevo i opština Centar vjerovatno su jedini prostor u cijeloj regiji gdje se, udruženim poduhvatom organa opštinske i kantonalne vlasti i javnosti još uvijek nepoznatih pojedinaca, fizičkim barijerama onemogućava rad preduzeću ”Poslovnost” koje ima više od 80 zaposlenih radnika. Imajući u vidu da se radi o kompaniji koja vodi poslovne knjige za 800 firmi u našoj zemlji hitnost i neophodnost djelovanja aktuelnih vlasti je neupitna.

SDP traži od načelnika opštine Centar Nedžada Ajnadžića i premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića da prestanu spavati i praviti se kao da se ništa ne dešava, da konačno iskoriste svoje nadležnosti, te putem opštinskih i kantonalnih inspekcija što hitnije reaguju i omoguće normalan i nesmetan rad pomenutom preduzeću i njegovim uposlenicima.

Ukoliko se to ne desi zastupnici SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo i vijećnici u Opštinskom vijeću Centar će iskoristiti svoje zastupničke i vijećničke ovlasti i tražiti odgovornost nadležnih na hitnim sjednicama ovih zakonodavnih organa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu