Denis Bećirović

Opstrukcija dodjela sredstava CIK-u za održavanje izbora je diverzija prema svima u BiH

Nastavljena optužbe da je CIK nelegitiman uprkos odluci Suda BiH koja kaže drugačije, dok Klub Bošnjaka smatra da postoji zakonski osnov za obezbjeđenje sredstava za održavanje općih izbora

U Sarajevu je u toku hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja se održava na zahtjev Kluba Bošnjaka koji je tražio da ovaj dom ministru finansija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandi naloži da uradi prijedlog odluke o izdvajanju oko 12,5 miliona KM Centralnoj izbornoj komisiji, a Vijeću ministara BiH da usvoji tu odluku u roku 48 sati.

Za glas se javio Denis Bećirović (SDP BiH) koji je na početku rekao kako BiH ima problem zbog neusvojenog budžeta.

“Šest puta ste me preglasali, jer niste željeli informaciju ko je kriv što nemamo budžet”, poručio je Bećirović i dodao da je opstrukcija dodjela sredstava CIK-u za održavanje izbora diverzija prema svim ljudima u BiH jer je evidentna prijetnja oduzimanja biračkog prava građanima u BiH. On je ukazao i na odgovornost onih koji sprečavaju.

„I to je ogromna opasnost po demokratski sistem i pravnu državu. Kolegica Majkić je rekla da nikog nije interesovalo zašto nije usvojen budžet, što nije tačno. Ja sam na najmanje šest sjednica Komisije za budžet i finansije svoje obraćanje počinjao s prijedlogom da se utvrdi ko je odgovoran zašto nemamo budžet i svaki put sam preglasan u namjeri da dobijemo informaciju o tome zašto nemamo budžet. Mi moramo reći ljudima ko snosi političku odgovornost, a druga je dimenzija krivična odgovornost“, kazao je Bećirović.

Fokus/Radio Sarajevo

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.