OV SDP Centar Sarajevo

Opština Centar pokrenula proces prodaje zemljišta Hastahane

Na dnevnom redu 45. sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo koja će se održati 18.11.2019. u tački 8 razmatraće se “Prijedlog odluke o prodaji neizgrađeng građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č  782/6 iz z.k ul. 294 K.O. Sarajevo VII“. Nažalost, iz ovih podataka većini građana neće biti jasno o  kojem zemljištu i lokaciji se radi, jer za razliku od drugih tački o kojima će se raspravljati, na ovoj sjednici gdje je jasno navedena lokacija o kojoj će se raspravljati ovdje to nije slučaj.

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u OV Centar osjeća moralnu obavezu prema svim građanima koji se bore za za očuvanje zdrave životne sredine u općini Centar da ih obavijesti da je k.č. 782/6 ustvari zemljište koje se nalazi u parku Hastahana i koje se planira prodati Centralnoj banki BiH.

Nažalost, najcrnje slutnje na koje su naši vijećnici upozoravali javnost se počinju ostvarivati. Bez obzira da li će Općinski načelnik koji je predlagač ove tačke sakupiti većinu koja će izglasati ovu sramnu odluku, vijećnici SDP-a u OV Centar će uvijek biti na strani građana koji se  hrabro, uz velike pritiske i prijetnje hrabrobore da Hastahana ostane park i mjesto za druženje i rekreaciju te će glasati protiv ove odluke.

Također pozivamo i sve ostale vijećnike u OV kojima je stalo do budućnosti i zdravlja nas i naše djece i  koji žele da poslušaju glas građana koji su ih izabrali i koji su se na javnim raspravama i okupljanjima u Hastahani izjasnili protiv bilo kakve gradnje da na sjednici također glasaju protiv.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu