OPOZICIJA TRAŽI ODGOVOR NA PITANJE GDJE SU PARE KLADUŠČANA?

Opozicija traži odgovor na pitanje gdje su pare Kladuščana?

Klubovi opozicionih stranaka u Općinskom vijeću općine Velika Kladuša oštro osuđuju sramni pokušaj manipulacije javnošću koju provodi vladajuća Laburistička stranka u Velikoj Kladuši. Laburisti, umjesto da vijećnicima i Kladuščanima ponude jasne odgovore na pitanja u šta se i kako troši novac iz budžeta Velike Kladuše, na sve načine pokušavaju izvrdati ovim pitanjima i odgovornost za katastrofalno stanje u Velikoj Kladuši prebaciti na stranke opozicije.

Kladuška i šira javnost mora znati da Laburistička stranka BiH i načelnik općine Fikret Abdić, zloupotrebljavajući svoj položaj vladajuće stranke u Velikoj Kladuši, nastoje pod svaku cijenu izbjeći da odgovore na sve otvorenija pitanja potrošnje budžetskih para, mimo svih zakona i reda. Tako uporno izbjegavaju na dnevni red staviti Izvještaj o izvršenju budžeta za 2017. godinu, te izvještaje za prva tri mjeseca 2018. godine kao i za prvo polugodište 2018, iako je to obaveza i po Zakonu i po Programu rada Općinskog vijeća Velika Kladuša za 2018. godinu.

Osim ovih izvještaja, opozicija traži izvještaje o radu javnih preduzeća, a prije svega JKUP „Komunalije“ preko kojeg vladajuća stranka i njeni pomagači potkopavaju financijsku sigurnost i stabilnost Općine kroz sumnjive projekte zapošljavanja, davanje poslova i projekata bez provedene procedure javnih nabavki i druge slične načine. Jedan od značajnijih izvještaja je i Izvještaj o provedenoj reviziji poslovanja Općinskog organa uprave Velika Kladuša čiji je rad dobio negativne ocjene i ocijenjen je, blago rečeno, kritičnim.

Kladuška opozicija je jedinstvena u svom stavu da ova pitanja moraju biti na dnevnom redu, tim prije što su ista već tretirana na tijelima Općinskog vijeća i prošla su sve procedure i spremni su za razmatranje. Zašto se načelnik općine i Vladajuća Laburistička stranka boje rasprave o stanju u Velikoj Kladuši i o stanju u Budžetu općine i javnim preduzećima, to nije problem kladuške opozicije.

Naglašavamo da ne umanjujemo značaj tačaka koje su se našle na dnevnom redu posljednje sjednice, smatramo da su bitne i da zaslužuju raspravu, međutim bez sagledavanja stanja u Budžetu i bez jasne slike stanja u Velikoj Kladuši, svaka druga rasprava pada u drugi plan.

Dakle, gospodo iz Laburističke stranke i načelniče Općine, stavite na dnevni red tražene materijale i odgovorite ljudima u Velikoj Kladuši gdje su njihove pare i na šta se troše i otkočićete procese, a do tada, poštedite i nas i građane Kladuše krokodilskih suza koje lijete nad nama i Velikom Kladušom dok istovremeno ubijate duh Kladuše i rastjerujete i ovo malo Kladuščana što nas je ostalo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.