Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za Dnevni avaz

Opozicija je napokon deblokirala rad Parlamenta Bosne i Hercegovine

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, reagirao je na zakazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

– Nas 18 zastupnika potpisali smo zahtjev za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sa samo jednom tačkom dnevnog reda – izmjenama i dopunama Poslovnika Doma. Želja nam je bila da učinimo sve što je u našoj moći da bi se deblokirao rad Predstavničkog doma.

Mogu reći da mi je drago što je naša namjera dala rezultat jer je, nakon godinu, a kao direktni rezultat naše inicijative, SNSD poslao prijedlog kandidata za radna tijela. S jedne strane, očito je da su svjesni da bi se izmjenama i dopunama Poslovnika postigao željeni efekt, a s druge strane to dokazuje kako se mogu prevazići blokade kada se pokaže dovoljno odlučnosti.

Ovim se ništa još ne rješava kad je u pitanju deblokada konstituiranja Vijeća ministara, ali se pravi prvi ozbiljan korak ka deblokadi rada Parlamenta – kazao je Nikšić za „Avaz“.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.