Dogovor SDP BiH, SBiH, HDZ 1990, DF i PMP

Opozicija će se udružiti sa građanima i tražit će izbore pod svaku cijenu u Mostaru

Lokalni odbori pet opozicionih stranaka u Mostaru – SDP-a, Stranke za BiH, HDZ-a 1990, DF-a i PMP-a – održali su u četvrtak pres-konferenciju ispred gradske Vijećnice, na kojoj su zatražili hitno održavanje lokalnih  izbora u Mostaru.

“Želimo izbore pod svaku cijenu”, rekao je na pres-konferenciji predsjednik Gradskog savjeta Stranke za BiH Mostar, Mirsad Kuko. On je dodao da među opozicionim strankama ima različitih stavova o tome po kojim pravilima održati izbore u Mostaru, ali je naglasio da se izbori trebaju održati, jer vladajuće stranke “razbijaju bilo kakvu priču o bilo kakvim izborima na bilo kakav način”.

Predstavnici opozicije su najavili i “radikalne mjere” u borbi za održavanje izbora u  Mostaru. “Poduzet ćemo radikalne mjere u smjeru da vršimo pritisak i na međunarodnu zajednicu i na relevantne političke faktore u BiH, da bi se ova situacija prevazišla”, kazao je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar, Edin Zagorčić.

Na pitanje o kojim se “radikalnim mjerama” radi, Zagorčić je kazao da će 18. augusta, s početkom u 18 sati, u hotelu Ero biti organizovana jedna “građanska, a ne politička” tribina, na kojoj će se pokušati u razgovoru s građanima doći do zajedničkih zaključaka, koji će biti proslijeđeni međunarodnoj zajednici i svim relevantnim političkim faktorima u BiH.

Novinarima su se obratili još i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a HNK, Zoran Mikulić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar, Zdravko Ćorić, predsjednik mostarskog DF-a Mahmut Trčalo, te predsjednik Prve mostarske partije, Semir Drljević.

(ww.starmo.ba)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.