Klub vijećnika SDP BiH Novo Sarajevo

Općinsko vijeće Novo Sarajevo razmatralo prijedlog Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2016. godinu

Na današnjoj sjednici Općinsko vijeće Novo Sarajevo je razmatralo prijedlog Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2016. godinu.

Klub vijećnika/ca SDP BiH Novo Sarajevo je aktivno učestvovao u javnim raspravama po navedenom dokumentu i dostavilo amandmane na prijedlog Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2016. godinu.

Zahvaljujući angažmanu Kluba vijećnika/ca SDP Novo Sarajevo u prijedlogu Budžeta predviđen je grant JU Međunarodni centar za djecu i omladinu u iznosu od 200.000 KM. Kada je riječ o amandmanima Kluba vijećnika SDP Novo Sarajevo prihvaćeni su amandmani koji se odnose na provedu operativno – sigurnosnog plana Općine Novo Sarajevo u 2016. godinu. Kroz rad Centra za razvoj karijere prihvaćen je amandman SDP Novo Sarajevo koji se odnosi na provedbu lokalnog plana zapošljavanja u ukupnom iznosu od 50.000 KM. Prihvaćen je amandman u iznosu 30.000 KM koji se odnosi na rad Crvenog križa Novo Sarajevo. Takođe prihvaćeni su amandmani koji se odnosi na podršku realizacije inkluzivne nastave u osnovnim školama na području Općine Novo Sarajevo u ukupnom iznosu od 120.000 KM kao i realizacija projekta za djecu sa posebnim potrebama u iznosu od 30.000 KM.

Zahvaljujući amandmanima SDP Novo Sarajevo predviđena je i sanacija dječijih igrališta u naselju Hrasno i Malta s ciljem obezbjeđenja sigurnosti igrališta kao i povećanja kapaciteta dječijih igrališta. Amandman koji se odnosi na provedbu Akcionog plana za ravnopravnost muškaraca i žena na lokalnom nivou Općine Novo Sarajevo je djelomično prihvaćen i realizovat će se u saradnji sa Gradom Sarajevom.

U Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2016. godinu uvrštena su sredstva koja predstavljaju realizaciju programskih ciljeva OO SDP BiH Novo Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.