Članstvo OO SDP BiH Tešanj uvećano za 69 članova

Općinski odbor SDP BiH Tešanj dao povjerenje aktuelnom predsjedniku Senadu S. Subašiću

U nizu postizbornih aktivnosti u Općinskoj organizaciji SDPBiH Tešanj u nedjelju, 18. decembra ove godine, održana je 7. sjednica Općinskog odbora , proširena sa predsjednicima osnovnih organzacija, izabranih dužnosnika i aktivista interesnih organizacija.

Na dnevnom redu je bila analiza izbornih aktivnosti i izborni rezultat. Nakon više diskusija, konstruktivnih kritika, prijedloga i zaključaka analiza je jednoglasno usvojena. Konstatacija da OO SDP BiH Tešanj, i kao članica Koordinacije opozicionih stranaka, i kao učesnica izbora, nije ostvarila izborni cilj, predsjednik OO SDP BiH Tešanj Senad S. Subašić je Odboru ponudio ostavku na dužnost predsjednika OO SDP BiH Tešanj.

DSCN3606

Otvorenom raspravom konstatovano  je da su mnogi, objektivno, faktori uticali na nezadovoljavajući izborni rezultat i nisu presudni subjektivni razlozi.

Izjašnjavanjem o ostavci, jedan član je glasao za prihvatanje, tako da je Općinski odbor dao povjerenje aktuelnom predsjedniku Senadu S. Subašiću. Pored ostalog, na dnevnom redu se našao i prijem novih članova u SDP BiH. 45 članova je pristupilo i formalno primljeno, a 24 člana je reevidentirano, što je članstvo OO SDP BiH Tešanj uvećalo za 69 članova. SDP će i ubuduće istrajavati na ideji socijaldemokratije i bh. društva i države po mjeri svih građana, ZA SVE NAS.