Projekat za dobrobit lokalne zajednice i građana

Općinska organizacija SDP BiH Stari Grad Sarajevo pokreće projekat “Naš budžet-naša stvar”

U momentu kada je aktuelna Vlada Kantona Sarajevo, prema analizi Centra civilnih inicijativa i drugih organizacija civilnog društva, jedna od najneefikasnijih Vlada do sada, Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo se, kao jedina politička partija u Kantonu, aktivno uključio u pripremu općinskih budžeta kroz projekat pod nazivom „Naš budžet – naša stvar“.

Projekat „Naš budžet – naša stvar“ je projekat Općinske organizacije SDP BiH Stari Grad Sarajevo, gdje je sinoć, uz prisustvo velikog broja okupljenih članova i simpatizera, prvi put javno prezentiran.

„Novac u budžetu Općine pripada svim njenim građanima, to nije vlasništvo načelnika, niti vijećnika. Pokretanjem projekta “Naš budžet – naša stvar” nastojimo promovisati ovu demokratsku praksu i u izradu budžeta uključiti što veći broj građana. Samo na ovaj način možemo osigurati da se iz budžeta odvajaju sredstva za potrebe svih građana, a ne za lične potrebe pojedinaca ili nekih uskih krugova“, navodi Malik Garibija, predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Stari Grad Sarajevo.

Cilj ovog projekta je da se, u saradnji sa općinskim organizacijama SDP BiH i kroz svakodnevni direktni kontakt sa građanima, radi na što boljoj pripremi općinskih budžeta, kako bi se što bolje finansijski podržali projetki od značaja za bolji život građana.

„Cijeneći kompleksnost političke, a time i partijske organizacije, KO SDP se na korak direktne kordinacije sa općinskim nivoom odlučila zbog toga, što se samo kroz borbu za bolje i kvalitetnije općinske budžete možemo izboriti i za bolje rješavanje problema svih građana Kantona i Grada Sarajeva. Na osnovu iskazanih problema građana KO SDP će formirati svoje političke i programske ciljeve u skladu sa Programom SDP BiH, kako bi svi zajedno radili na jednoj boljoj i perpektivnijoj Bosni i Hercegovini“, rekao je Igor Kamočaji, predsjednik KO SDP BiH Sarajevo.

Osim ove inicijative, članovima je predstavljena Informacija o trenutnim aktivnostima u KO SDP BIH Sarajevo, koja uključuje trenutne političke prilike sa osvrtom na općinske organizacije u Kantonu, odnose u općinskim vijećima i saradnju sa drugim političkim i civilnim subjektima. Najavljena je i analiza stanja i stepena organizovanosti općinskih odbora i osnovnih  organizacija, interesnih oblika i jačanje mehanizma koordinacije. Na kraju je razgovarano i o pripremama za lokalne izbore koja uključuje pripreme politika i kadrova.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.