Ilidža

Općinska organizacija Ilidža ugostila Općinsku organizaciju Jablanica

OO SDP BiH Ilidža je u četvrtak (21. maja) ugostila OO SDP BiH Jablanica. U posjeti iz OO Jablanica su bili predsjednik Senad Džino, potpredsjednik i predsjedavajući OV Damir Šabanović, šef Kluba zastupnika SDP BiH u OV Emir Šukman i predsjednik Foruma mladih Ismet Lulić.

Sastali su se i razgovarali s v.d predsjednikom OO Ilidža Samirom Avdićem, potpredsjednikom OO Ilidža Antom Mrnjavcem i članom OO Ilidža Mustafom Sinanovićem. Akcenat razgovora je bio o aktuelnim dešavanjima i okolnostima u SDP-u BiH, a to je reevidencija i evidencija članstva i predstojeći unutarpartijski izbori. Obostrano je izražena važnost da unutarpartijski izbori budu provedeni i okončani u demokratskoj i korektnoj atmosferi.

Razgovarano je i o mogućnostima i načinu buduće saradnje između ove dvije Općinske organizacije, pri tome je naglašena važnost saradnje između Foruma mladih.

Izražena je nada da će ovaj sastanak biti uvod u kontinuiranu saradnju između ove dvije Općinske organizacije.