Sarajevo

Općini Centar podrška načelnika Vogošće, Ilijaša, Hadžića i Trnova

Bećirević je rekao kako je u nesreći koja nas je zadesila veliki broj prijatelja širom Bosne i Hercegovine iskazao je spremnost da pomogne

Slika

Kao znak podrške i spremnosti da pruže pomoć, Općinu Centar Sarajevo su danas posjetili načelnici četiri općine Sarajevskog kantona – Vogošće Edin Smajić, Hadžića Hamdo Ejubović, Ilijaša Akif Fazlić i Trnova Ibro Berilo, gdje ih je kod jutros otvorene šalter sale dočekao načelnik Dževad Bećirević zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Varjom Nikolić, saopćeno je iz Općine Centar.

– U ovoj nesreći koja nas je zadesila veliki broj naših prijatelja širom Bosne i Hercegovine iskazao je spremnost da nam pomogne. Gotovo da nema općine iz koje me nisu zvali načelnici i brojni drugi prijatelji Općine Centar i nudili svaku vrstu pomoći – od finansijske pa sve do prostorija koje su ponudili za privremeno smještanje naših službi. Posebno moram istaći našu prijateljsku susjednu općinu Novo Sarajevo koja je prva pritekla u pomoć i sa ljudstvom i mašinama, sa svojom vatrogasnom brigadom, opremom i dizalicama za gašenje požara. Danas imamo posjetu načelnika četiri općine iz Kantona Sarajevo koji su došli da vide šta je to potrebno Općini Centar da nam pomognu, a nama i lijepa riječ puno znači. Zahvaljujem se zaista svima na iskazanoj solidarnosti i u ovim teškim trenucima vidite koliko imate prijatelja – kazao je Bećirević.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović je tom prilikom kazao da je zajedno sa njegovim kolega iz Trnova, Ilijaša i Vogošće došao ponuditi sve ono što te općine imaju na raspolaganju kako bi Općina Centar kao lokalna zajednica koja je najbliža građanima nesmetano obavljala svoju funkciju.

Iskazujući spremnost Općine Ilijaš da pomogne, njen načelnik Akif Fazlić je uputio riječi zahvalnosti Općini Centar što je u proteklom periodu pružala pomoć Ilijašu.

– Došli smo prije svega da damo podršku Općini Centar – jednoj od rijetkih općina koja je sve nas na neki način u ranijem periodu pomagala. Kada smo svi mi nekada tražili pomoć od Općine Centar, jer je ona finansijski najjača u Kantonu Sarajevo, uvijek smo nailazili na razumijevanje i podršku. Ono što mi danas možemo jeste da se u najmanju ruku solidarišemo i pomognemo u okviru naših mogućnosti -kazao je načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je naglasio da su Vogošća i Centar prvi susjedi te da i zbog toga osjećaju obavezu da u ovakvo teškoj situaciji ponude pomoć u svemu sa čime raspolažu.

– Općina Centar je nama dobar susjed u mnoštvu projekata i u svakodnevnom životu, a mi načelnici smo u stalnom kontaktu, razmjenjujemo iskustva i zajednički radimo za dobrobit naših građana – kazao je Smajić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.