Općina Novi Grad Sarajevo zaslužuje Centar za komunalne usluge

Preko naših vijećnika obratili smo se OV Novi Grad Sarajevo kako bismo zatražili formiranje Centra za komunalne usluge za područje općine Novi Grad Sarajevo.

Poznato je da stanovnici općine Novo Sarajevo već neko vrijeme imaju  „Centar za komunalne usluge“ ili „Centar komunalnih usluga“ na području svoje Općine., te da im je na taj način uveliko olakšano plaćanje pristiglih mjesečnih računa prema preduzećima “Sarajevogas” i “Toplane”, te “Rad”-u i ” Vodovodu i kanalizaciji”.

Općina Novo Sarajevo broji  75.662 stanovnika, a Općina Novi Grad 152.403 stanovnika, a kada se ove brojke stave u međusobni odnos Općina Novi Grad prednjači po broju stanovnika i to za  76.741 stanovnika. Brojke su veoma jasne i precizne, te je vidljivo da općina Novi Grad ima duplo više stanovnika od općine Novo Sarajevo, a samim tim i duplo više ljudi koji plaćaju dadžbine prema gore  navedenim preduzećima, tako da što se tiče opravdanosti uvođenja jednog ovakvog centra na području općine Novi Grad ne može i ne smije biti spora.

Najveća prednost uvođenja jednog ovakvog centra izrazila bi se kroz plaćanje računa bez provizije, što je, uzevši u obzir sveukupno ekonomsko stanje, kao i ekonomsko stanje velikog broja pojedinaca, velika stvar u ovakvoj društvenoj klimi. Također se javlja još jedna prednost, a to je sjedinjavanje svih usluga na jedno mjesto, možemo reći i integracija administrativnog dijela po pitanju plaćanja komunalnih usluga,  pošto je  jedan ovakav centar predviđen i za rješavanje i ubrzavanje raznih administrativnih procesa između korisnika usluga i gore navedenih pružatelja.

Obaveza Općine Novi Grad Sarajevo, u slučaju da ovaj proces bude pokrenut, bi bila da obezbjedi prostor na kojem će se nalaziti „Centar za komunane usluge“, dok je sve ostalo potrebno dogovoriti u sprezi sa Kantonom Sarajevo

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.