Sarajevo

Općina Centar izdvojila novac za izgradnju roditeljske kuće na lokalitetu Jezero

Povod posjete je potpisivanje protokola o realizaciji granta Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” u iznosu od 5.000 KM, koji je budžetom Općine Centar za ovu godinu planiran za izgradnju roditeljske kuće

Slika

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirović posjetit će u srijedu gradilište u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu gdje je u toku izgradnja roditeljske kuće namijenjene za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja, koji dolaze izvan Kantona Sarajevo.

Povod posjete je potpisivanje protokola o realizaciji granta Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" u iznosu od 5.000 KM, koji je budžetom Općine Centar za ovu godinu planiran za izgradnju roditeljske kuće.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666 kvadratnih metara, imat će suteren, prizemlje i tri sprata. U njoj će biti deset apartmana, multifunkcionalna prostorija s igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, sala za sastanke i fizikalne vježbe te prostorije za psihologa i Udruženje.

Kamen temeljac za izgradnju roditeljske kuće postavljen je u martu ove godine, a dosad je završena prva faza grubih građevinskih radova i prikupljeno 500.000 KM.

– Cjelokupna investicija iznosi 1.200.000 KM. Trenutno se rade pripreme za ugradnju vanjske stolarije na objektu roditeljska kuća. Postojanje takvog objekta u neposrednoj blizini hematoonkološkog odjela od neprocjenjivog je značaja za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje. Takvi objekti uobičajeni su uz svjetske, evropske, ali i bolnice u regiji – navode iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.