Dževad Bećirević

Općina Centar izdvojila 500.000 km za pomoć susjednim općinama koje su stradale u nevremenu

Općina Centar izdvojila 500.000 KM za pomoć stanovništvu ugroženih područja

Slika

Općinsko vijeće Centar danas je održalo vanrednu sjednicu povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu na kojoj je načelnik Općine Dževad Bećirević, komandant Općinskog štaba civilne zaštite, istakao da je Općina Centar izdvojila 500.000 KM za pomoć stanovništvu ugroženih područja te da je općina Centar veliku prirodnu nesreću prošla bez ljudskih žrtava i sa manjim materijalnim štetama. 

Bećirević je posjetio da je na području općine aktivirano nekoliko manjih klizišta, ali da su poduzete mjere da se ona zaustave. 

– To što nije bilo većih posljedica možemo zahvaliti dobrim preventivnim mjerama koje smo godinama poduzimali. Općina Centar je posljednjih deset godina uložila više od deset miliona KM u sanaciju klizišta i regulaciju vodotoka, zahvaljujući čemu je izbjegnuta katastrofa – rekao je Bećirević i dodao da je Općina Centar spremna pomoći stanovništvu na ugroženim područjima. 

Stoga je predložio, a Općinsko vijeće jednoglasno podržalo, da se iz budžeta Općine Centar izdvoji 500.000 KM za pomoć stanovništvu sa ugroženih područja, najprije susjednoj Općini Vogošća, ali i drugim bosanskohercegovačkim općinama. 

Usvojen je i zaključak da će o raspodjeli tih sredstava odlučiti Kolegij Općinskog vijeća zajedno sa Općinskim štabom civilne zaštite. 

Bećirević je podsjetio da je tokom prošlog vikenda u svim mjesnim zajednicama organizirano prikupljanje pomoći nakon čega su prikupljena hrana, odjeća, obuća, ćebad, higijenske i druge potrepštine dostavljene u Crveni križ koji će ih dalje distribuirati.
 
Općinsko vijeće je podržalo prijedlog da Općina Centar putem Štaba civilne zaštite organizira akcije u kojima bi u dane vikenda svi zainteresirani volonterski odlazili da pomažu stanovništvu na poplavljenim područjima u BiH, saopćeno je iz Općine Centar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.