Sarajevo

Općina Centar izdvojila 10.000 za projekt "Euromelanoma"

Glavni ciljevi tog projekta su prevencija i rana detekcija kožnih karcinoma, osobito melanoma kao najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji i promocija zaštite zdravlja putem edukativnih brošura, letaka, plakata i predavanja

Slika

Iz Budžeta Općine Centar za 2013. godinu izdvojeno je 10.000 KM za projekt ”Euromelanoma 2013”, kojeg je realiziralo Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože melanoma u BiH, saopćeno je iz Općine Centar.

Taj projekt pokrenut je na inicijativu dr. Hane Helppikangas s Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevu (KCUS), koja je i organizatorica projekta.

Glavni ciljevi tog projekta su prevencija i rana detekcija kožnih karcinoma, osobito melanoma kao najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji i promocija zaštite zdravlja putem edukativnih brošura, letaka, plakata i predavanja.

U okviru tog projekta na KCUS-u je pregledano 1.475 osoba dobi od 10 do 90 godina.

Predavanjima u osnovnim i srednjim školama na području općine Centar djelovalo se i na promjenu svijesti kod djece i tinejdžera o negativnom utjecaju UV zračenja.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.