Sarajevo

Općina Centar izdvojila 10.000 za projekt "Euromelanoma"

Glavni ciljevi tog projekta su prevencija i rana detekcija kožnih karcinoma, osobito melanoma kao najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji i promocija zaštite zdravlja putem edukativnih brošura, letaka, plakata i predavanja

Slika

Iz Budžeta Općine Centar za 2013. godinu izdvojeno je 10.000 KM za projekt ”Euromelanoma 2013”, kojeg je realiziralo Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože melanoma u BiH, saopćeno je iz Općine Centar.

Taj projekt pokrenut je na inicijativu dr. Hane Helppikangas s Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevu (KCUS), koja je i organizatorica projekta.

Glavni ciljevi tog projekta su prevencija i rana detekcija kožnih karcinoma, osobito melanoma kao najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji i promocija zaštite zdravlja putem edukativnih brošura, letaka, plakata i predavanja.

U okviru tog projekta na KCUS-u je pregledano 1.475 osoba dobi od 10 do 90 godina.

Predavanjima u osnovnim i srednjim školama na području općine Centar djelovalo se i na promjenu svijesti kod djece i tinejdžera o negativnom utjecaju UV zračenja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.