Sarajevo

Općina Centar donirala Zemaljskom muzeju 20 hiljada KM

Ova sredstva koja je donirala općina Centar mogu utrošiti samo za najurgentnije stvari a to su održavanje sistema protupožarnog, alarmnog. Trenutno je u fazi i sanacija vodovodnog sistema

Slika

U botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine upriličeno je potpisivanje ugovora o donaciji Općine Centar ovoj instituciji. 

– Donirana sredstva imaju više jednu moralnu poruku nadležnim vlastima drugih razina vlasti. Općina Centar je u više navrata donirala sredstva Zemaljskom muzeju BiH, izjavio je direktor Zemaljskog muzeja BiH Adnan Busuladžić. 

– Ova sredstva koja je donirala općina Centar mogu utrošiti samo za najurgentnije stvari a to su održavanje sistema protupožarnog, alarmnog. Trenutno je u fazi i sanacija vodovodnog sistema – rekao je Busuladžić

Dug Zemaljskog muzeja je dva i po milina konvertibilnih maraca.

– Prioritet je da se nađe sistemsko finansiranje sa bilo koje razine vlasti. Muzej je još uvijek u pravom vakumu finansijskom i pravnom, naglasio je Busuladžić. 

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević izjavio je da je njega kao građanina stid što vakva jedna ustanova ne radi. 

– Kad nam dođu gosti iz drugih gradova ili država, nemamo im šta pokazati, to je sramota – izjavio je Bećirević. 

Bećirević smatra da bi i druge općine iz Kantona Sarajevo trebale pomoći donacijama Zemaljski muzej BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.