Sarajevo

Općina Centar donirala 20.000 KM Narodnoj kuhinji Stari Grad

Općinsko vijeće i načelnik Dževad Bećirević imali su sluha za te zahtjeve i povećali iznos u budžetu za te namjene – rekao je Katica

SlikaČlan Štaba Civilne zaštite Općine Centar Sarajevo Adil Katica i upraviteljica Narodne kuhinje Stari Grad Zilha Šeta potpisali su danas Ugovor o donaciji 20.000 KM iz budžeta Općine Centar toj humanitarnoj ustanovi.

Katica je naglasio da su sredstva koje Općina Centar donira Narodnoj kuhinji Stari Grad ove godine udvostručena s obzirom na povećan broj obraćanja građana toj općini za tu uslugu.

– Općinsko vijeće i načelnik Dževad Bećirević imali su sluha za te zahtjeve i povećali iznos u budžetu za te namjene – rekao je Katica.

On je istakao da će svi koji se obrate Općini za pomoć, a po kriterijima spadaju u kategoriju socijalno ugroženih osoba, tu pomoć i dobiti.

Upraviteljica Narodne kuhinje Stari Grad Zilha Šeta izjavila je da je da je trenutno broj korisnika smanjen, a da s početkom mjeseca ramazana očekuju njegovo povećanje.

Sredstva od donacije bit će iskorištena za poboljšanje uvjeta rada Narodne kuhinje Stari Grad čije usluge koristi više od 1.200 građana, od kojih je 265 s područja Općine Centar.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.