OO SDP Bosanska Krupa

Općina Bosanska Krupa – primjer uspješnog odgovora na pandemiju COVID 19

U Neumu je održana IX godišnja konferencija „Digitalizacija usluga na lokalnom nivou“ u organizaciji Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine. Na konferenciji je učešće uzelo 58 učesnika, uz prisustvo gradonačelnika i načelnika, predstavnika vladinih i nevladinih institucija i međunarodnih organizacija.

Općinski načelnik Armin Halitović, kao dobitnik SDG nagrade, bio je jedan od prezentatora na ovoj konferenciji na kojoj je podijelio uspješna iskustva u odgovorima na pandemiju COVID 19. Mjere ekonomskog oporavka i podrške privatnom sektoru koje su se provodile na području općine Bosanska Krupa primjer su izvanrednih aktivnosti i inovativnih mjera lokalne vlasti na oporavku u vrijeme pandemije.

U julu ove godine, općini Bosanska Krupa dodijeljena je „SDG nagrada za jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini“ koja je prepoznata kao liderska jedinica lokalne samouprave u mjeram koje su realizirane u namjeri da podrže privatni sektor, odnosno potaknu ekonomski oporavak.