KO SDP BiH Sarajevo

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ je potrebna Sarajevu i njegovim građanima i građankama

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ je potrebna Sarajevu i njegovim građanima i građankama i SDP BiH Sarajevo se pridružuje svima koji su odlučni u namjeri da zaustave vladajuću politiku koja loše stanje u zdravstvu pokušava zloupotrijebiti i zadovoljiti privatne interese političkih moćnika. Samo ovako se može objasniti namjera Vlade FBiH da tzv. „reformu zdravstvenog sistema“ svede na spajanje zdravstvenih institucija, bez ikakvih javnih konsultacija sa strukom i građanima.

Građani i građanke moraju znati da se jedina neupitna činjenica kojom je otvoren ovaj proces odnosi na to da je Vlada FBiH donijela Rješenje o formiranju radne grupe, koju čine Zilha Ademaj, Sebija Izetbegović, Enra Suljić, Edita Kalajdžić, Snježana Bodnaruk, Safeta Borovac, Muvedeta Butmir-Čedić, Alma Pehlić, Amra Karić i Sanela Adžović, sa zadatkom da izradi finansijsku analizu i na temelju nje ekonomsku opravdanost spajanja JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ i UKC Sarajevo i pripremi prijedlog potrebnih pravnih akata. Time su kulminirale špekulacije o budućnosti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ pri čemu se u medijskom prostoru naročito ističu stavovi da se cijeli proces provodi sa ciljem zadovoljavanja određenih interesa za imovinom Opće bolnice, a najprije samom zgradom u kojoj je bolnica smještena.

SDP BiH Sarajevo se pridružuje javno iskazanom nezadovoljstvu građana i građanki Sarajeva koji smatraju da je neprihvatljiv način na koji se pristupa pitanju reforme zdravstvenog sistema i stoga ćemo iskoristiti sva raspoloživa sredstva odgovornog političkog djelovanja da zaštitimo interese građana i građanki Sarajeva i njihovo temeljno ljudsko pravo na zdravlje i zdravstvenu zaštitu.

U tom smislu, KO SDP BiH Sarajevo će odmah poduzeti niz akcija koje za cilj imaju kvalitetno i nepristrasno informisanje građana i građanki o poduzetim aktivnostima Vlade FBiH, kao i vođenje građanske inicijative koja će omogućiti zainteresovanim građanima i građankama, ali i organizacijama građanskog društva i profesionalnih udruženja da uspostave komunikaciju sa Radnom grupom, a zatim i sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti koji će razmatrati prijedloge Radne grupe.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.