Aner Žuljević

Opasan prijedlog SANU

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Aner Žuljević čini se da je za sada jedini u BiH od političara reagovao na otvorene zahtjeve iz Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) o tome da srbijanska politika “dostojanstveno” napusti Kosovo i zauzvrat se okrene bh. entitetu Republika Srpska.

“Opasnijeg, a glupljeg prijedloga o zamjeni teritorija nisam odavno čuo”, napisao je Žuljević na svom Facebook-profilu, komentarišući analitički članak kojeg je upravo portal “starmo” objavio o inicijativi koju je preko navodne “svađe” sa državnim vrhom pokrenula srbijanska intelektualna elita, a što su – kako smo već pisali – prešutili bošnjački i “probosanski” politički faktori, uprkos tome što se iz Beograda šalju otvoreni signali da su spremni trgovati bh. teritorijom za vjernost Zapadu, a ne Moskvi.

“Na žalost, mnoge gluposti SANU-a su postale realnost u ovoj zemlji, a iza kojih su ostale ogromne ljudske žrtve i patnje”, smatra federalni delegat Aner Žuljević, te poručuje kako je obaveza da se takvim prijedlozima i onima koji ih iznose jasno poruči da odbiju od BiH.

starmo.ba

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.