Povodom Dana žena

OO SDP “Željeznička” Novo Sarajevo pružila podršku bh. kantautorici Jadranki Stojaković

OO SDP “Željeznička” Novo Sarajevo, sinočnji (03.03.2016.) redovni sastanak posvetila je ženama-majkama, suprugama, radnicama, domaćicama, političarkama, ženama, bićima sa najvećim emocijama.

Priča o ženi , ispričana je kroz životni put najpoznatije bosanskohercegovačke kantautorice, autorice brojnih urbanih šansona i šlagera, ambasadorice sevdalinke i starogradske pjesme, Jadranke Stojaković.

U ugodnoj atmosferi, uz najpoznatije stihove i pjesme uručene su Jadrankine knjige ” Boje zvuka” najvjernijim članicama SDP-a, koje iako u trečoj životnoj dobi , promoviraju ideju socijaldemokratije. Knjige su uručene drugaricama – Hatidži Kreso, Sidiki Derviškadic, Đuki Anđelic, Majdi Kutić-Alikadić i Mariji Dafinić.

Kupovimom, većeg broja knjiga, naše članice i članovi su odali priznanje i dali podršku Jadranki Stojaković.