OO SDP Novi Grad Sarajevo predstavio Okvire strategije razvoja ove općine

Općinski odbor SDP-a Novi Grad Sarajevo je usvojio Okvire strategije razvoja ove općine u periodu od 2021. do 2024. godine.

Iz SDP-a su rekli da je ovaj dokument svojevrsna vizija stranke u kom pravcu općina Novi Grad treba da se kreće u svim segmentima djelovanja i postojanja lokalne zajednice. On, kako su kazali, objedinjuje projekte, politike, mjere i rješenja za brojne probleme koje općina ima, a sve to dobijeno je u saradnji sa građanima proteklih godina.


Benjamin Osmančević jedan je od osoba koji su radili na ovoj strategiji i on kaže da je sada, zbog pandemije koronavirusa potrebno pomoći građanima, pogotovo privrednicima.

“Općina treba da se zauzme za izgradnju infrastrukture za tax free zone, iskorištenje industrijskih zona, subvencioniranje malih biznisa i samozapošljavanja, saobraćaj mora doživjeti promjenu, treba izgraditi komplet infrstrukturu za nemotorizovani saobraćaj”, navodi on.

Zajednički kandidat četvorke za načelnika općine Novi Grad je Adnan Delić koji je rekao da je strategija napravljena jer u općini Novi Grad do sada čovjek nije bio u fokusu.

“Želimo da promjenimo paradigmu dosadašnjeg bavljenja politikom, pogotovo kad je lokalna politika u pitanju. Kantonalna Vlada prošle godine je pokazala da može bolje i transparentnije, to može biti urnek za ostale nivoe vlasti”, riječi su Delića.

On je još obećao da će Novi Grad biti digitalizovana i moderna općina, u skladu sa svjetskim trendovima.

 

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu