OO SDP Jajce očistio partizansko groblje u Vincu, položeno cvijeće i odata počast

Delegacija KO SDP BiH SBK/KSB predvođena predsjednikom Nijazom Helezom i delegacija OO SDP BiH Jajce predvođena predsjednicom Edinom Kurt položili su cvijeće na Partizansko groblje u Vincu.

Partizansko groblje u Vincu je bilo u jako zapuštenom stanju, te se nije uopšte održavalo u zadnjih nekoliko godina. Na inicijativu mještanina Hilmije Delića, SDP je pokrenuo akciju uređenja groblja. Akcije su organizovane tri vikenda, gdje su urađeni grubi radovi od kosidbe do siječenja drveća i panjeva koje je izraslo zbog neodržavanja. Zatim je očišćen korov sa staza i sa samih grobova. Radovi su završeni popravkom i farbanjem ograde, te nasipanjem šljunka na prostor ispred groblja.

Trenutak ove akcije je utoliko bitniji zbog skorašnjeg dešavanja u Mostaru sa nacionalnim spomenikom BiH, Partizanskim grobljem. Zbog trenda zapuštanja, neodržavanja, pa čak i uništavanja groblja i spomenika iz perioda časne antifašističke borbe, ova akcija simbolički dobija još više na značaju. Povijest se ne može i ne smije mijenjati, a svaki vid zapuštanja i skrnavljenja spomenika i spomen-obilježja iz perioda antifašističke borbe je nedopustiv.

Uređenje je finansijski pomogla zamjenica predsjedavajućeg Skupštine SBK/KSB Ljubinka Atanasijević.

“Narod koji zaboravlja svoju prošlost nema ni budućnost”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.